Úvod /

Magazín /

VÝROBA KABELKY /

VÝROBA KABELKY

14.07.2015

Výroba kabelky je složitý proces.

Než se kabelka dostane do prodeje, je to běh na dlouhou trať. Nejprve musí návrháře políbit múza a následují první skici budoucí kabelky. Návrhář se zamýšlí nad tvarem, zdobením a tím, zda kabelka bude spíše praktická nadčasová klasika nebo designový výstřelek. Zároveň se vybírá materiál, který bude odpovídat charakteru výsledného výrobku. Tím ovšem výroba kabelky teprve začíná. 

 

KABELKA - OD ŠABLONY DO FINÁLE

Hotový návrh se rozkreslí na přesnou šablonu podle které se vykrajují jednotlivé díly. Nejdříve přední a zadní díl a posléze dno. U vykrajování více než kde jinde platí pravidlo dvakrát měř jednou řež. Pokud to tvar kabelky vyžaduje, vykrojená kůže se vyztužuje (například lepenkou, brašnářskými papíry či různými kombinacemi papíru, textilie a koženky). Na šabloně je dále vyznačeno, kam se našijí kapsy, ucha, zipy, poutka či jiné zdobení. Po sešití korpusu kabelky následuje zabroušení a obarvení hran. Naposledy se přišívá podšívka ze škrobené bavlny se spoustou praktických kapsiček/přihrádek a na úplný závěr se kabelka navoskuje.

 

JAKÝ BUDE OSUD KABELKY

Hotový prototyp kabelky putuje před “schvalovací komisi” složenou z majitele pana Hajna a dalších zaměstnanců, kteří určí, zda půjde rovnou do výroby nebo jestli jsou nutné nějaké úpravy. Pokud byla kabelka schválena, jsou vyrobeny další tři až čtyři kusy v různých barevných variantách a putuje na veletrh Styl a Kabo. Kabo je zaměřen na obuv, kožené zboží a doplňky. Nabízí přehlídku světových značek a dává prostor vyniknout českým výrobcům. Pokud na veletrhu kabelka zaujme a nasmlouvají se objednávky putuje zpět do výroby, kde stojí modelem pro sériovou ruční výrobu. Následně jsou hotové výrobky dodávány do kamenných prodejen a e-shopu, odkud putují k zákaznicím.

Máte nějaké otázky? Kontaktujte nás!

KOMENTÁŘE

PŘIDEJTE KOMENTÁŘ

Pro možnost vložení komentáře se, prosím, přihlašte.

Uživatelské jméno:
Heslo: