Úvod /

Magazín /

KOLIK MÁ MÍT ŽENA KABELEK /

KOLIK MÁ MÍT ŽENA KABELEK

21.04.2015

Jedna kabelka je opravdu málo.

Některé ženy občas nechápou muže, jak mohou hodiny a hodiny pozorovat sportovní zápas. Stejně tak někteří muži nerozumí tomu, proč ženy potřebují více než jednu kabelku. Dnešní článek bude o tom, kolik má mít žena kabelek. A věřte, že jedna kabelka je opravdu málo.

 

1. BUSINESS KABELKA

Business kabelka je základním doplňkem šatníku. Měla by být kvalitní kožená, ideálně v černá či v decentních barvách, aby ladila s kostýmkem a botami. Pokud jde o vzhled, vsaďte na hladký povrch bez zbytečných ozdob a pevné bočnice, aby stále držela stejný tvar a nepůsobila „pytlovitě“.

Pokud nejste příznivcem kabelek, lze ji nahradit elegantní aktovkou. Tento typ kabelky žena využije při pohovoru či pracovních schůzkách.

2. KABELKA PRO BĚŽNÉ NOŠENÍ

Zde styl a vzhled plně záleží na vkusu majitelky. Kabelka pro běžné nošení bývá větší, aby se do ní ukryly všechny potřeby, které by se třeba náhodou mohly hodit. Kabelka pro volný čas by měla být minimálně jedna, ale je samozřejmě ideální vyšší počet, aby mohla žena kabelky volit např. podle ročního období, počasí, účelu či nálady.

3. MALÁ VEČERNÍ

Stejně tak, jako do šatníku každé ženy patří tzv. „malé černé“ - nadčasové černé koktejly, které se hodí pro každou příležitost, patří do šatníku i „malá večerní“ - elegantní kabelka, které se stejně jako černé koktejlky hodí téměř ke všemu.

Tato kabelka je ideální volbou do divadla, ples i na večírek. Nejčastější je černá barva, ale mohou být zvoleny i jiné odstíny (stříbrná, zlatá, bílá...) - vždy musí ladit s botami a se šaty.

4. VOLNÝ ČAS

Zde záleží na samotné majitelce, jaký doplněk pro volný čas zvolí. Může se jednat jak o textilní kabelu či brašnu a pro ty, které mají v oblibě street módu, jsou určené batohy.

5. CESTOVNÍ KABELA

Každá žena by dále měla mít i elegantní a praktické zavazadlo, vhodné pro sbalení důležitých věcí přenocování, například na služební cestě.

 

CO ŘÍKÁ ETIKETA

Jakmile kabelka ztratí na kráse, vyřaďte ji ze šatníku a pořiďte novou. Kabelka je módní doplněk, který přitahuje pozornost a je vaší vizitkou.

  • Dámská kabelka nikdy nepatří do rukou muže.
  • Kabelka nikdy nepatří na stůl, ale na židli.
  • V případě velké kabely je možné ji položit k nohám.
  • Na ples vždy s malým psaníčkem v ladící barvě.
  • Podle etikety může žena na plese tančit s kabelkou zavěšenou na předloktí.

 

JAKÝ JE VÝSLEDEK

Každá žena by měla mít ve svém šatníku minimálně tři kabelky, jeden batoh a jednu cestovní kabelu. Tento počet obsáhne všechny běžné společenské oblasti. Ovšem horní hranice v tomto počtu neexistuje – kabelka je krásným módním doplňkem, kterých nikdy není dost.

Inspirací pro článek byla „Malá kniha etikety pro manažery“ od Ladislava Špačka.

KOMENTÁŘE

PŘIDEJTE KOMENTÁŘ

Pro možnost vložení komentáře se, prosím, přihlašte.

Uživatelské jméno:
Heslo: